Megújult a Lágymányosi Polgárőrség

A katasztrófavédelemmel való együttműködést is kiemelt feladatként határozta meg a Lágymányosi Polgárőr Egyesület új vezetése. A polgárőr szervezet 2017. április 23-án tartott tisztújító közgyűlést, melyen új vezető tisztségviselőket választottak. A változást a bíróság május 9-én jegyezte be.

Az új elnök, Bulyáki Bálint több mint 10 éve él Újbudán. Nagyon fontosnak tartja az embereken való segítést, ezért is csatlakozott polgárőrként 2013-ban az egyesülethez. A Lágymányosi Polgárőrség a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal való szoros együttműködésen túl a jövőben kiemelt feladatként kezeli a katasztrófavédelmi, polgári védelmi feladatokat, mint a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport tagja. A polgárőrségben szintúgy jelentős szerep jut a bűnmegelőzési célú lovas járőrszolgálatoknak, hiszen Kamaraerdőben és környékén ezáltal olyan helyekre is el lehet jutni, amik gépjárművel nehezen megközelíthetőek.

A Lágymányosi Polgárőr Egyesület a lagymanyos@bpsz.hu e-mail címen várja olyan kerületi lakók jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek ahhoz, hogy szervezett keretek között tegyenek környezetük biztonságáért.


Lágymányosi Polgárőr Egyesület