Őrmezőn is parkolhatunk majd P+R-ben

Hamarosan ötszáznégy férőhelyes P+R parkoló épül a Péterhegyi úti autóbusz végállomás mellett, az M4-es metró kijáratánál. A beruházó BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság, a héten adta át a területet a kivitelező KÉSZ Kft.-nek, a munkálatok várhatóan augusztusban fejeződnek be.

A teljes munkaterület több, mint ezerhatszáz négyzetméter és ha elkészül a parkoló, várhatóan 504 autónak biztosít majd férőhelyet. A P+R parkoló, amelyről nem készült látványterv, hagyományos, külszíni, nyitott létesítmény lesz.

A kivitelező a nyílt közbeszerzési eljárást követően 2014 novemberében írta alá a szerződést, melyben vállalta, hogy elvégzi a tereprendezést és a burkolatépítést. – Főbb feladatai között egy kezelőépület építése, a világítás, illetve a parkoló autók védelmét szolgáló biztonságtechnika kiépítése is szerepel. A munkálatokra szánt összeg mintegy 350 millió forint – tájékoztatta lapunkat Pető SZabolcs, a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság pr munkatársa. A beruházás európai uniós társfinanszírozással valósul meg, melynek a KÖZOP-forrás aránya közel kilencven százalék.

Újbuda Önkormányzata