Szerdától változik a forgalmi rend a volt Osztapenkón

2014. december 10-étől, szerdától a Budaörsi úti új közúti csomópont építéséhez kapcsolódó közműmunkák új építési üteme kezdődik, ezért várhatóan 2015. február 15-éig lezárják a Bozókvár utcától a Sasadi úti kereszteződéséig a városhatár irányú két szélső forgalmi sávot. Csatornaépítés kezdődik a Sasadi út és a Budaörsi út csomópontjában, ezért a a Budaörsi útról a Sasadi útra nem lehet majd jobbra bekanyarodni, a Sasadi utat pedig a Bakony utcától a Budaörsi útig, a városhatár irányába egyirányúsítják.
Ebben az időszakban a Sasadi útra a Beregszász utca–Ugron Gábor utca, a Pannonhalmi utca–Bakony utca, vagy a Pannonhalmi utca–Haraszt út útvonalon lehet eljutni. Az új forgalmi renddel a Budaörsi út kifelé haladó útpályáján a közúti sávok kiosztása nem változik, ugyanakkor a Rahó utcából és a Pannonhalmi utcából már sávváltással elérhető lesz az autópálya kivezető útja. A Budaörsi úton befelé haladók számára az új építési ütem nem okoz változást.
2014. december 10-én, szerdán hajnalban a Budaörsi úti új közúti csomópont építéséhez kapcsolódó közműmunkák új építési üteme kezdődik, ezért várhatóan 2015. február 15-éig lezárják a Bozókvár utcától a Sasadi úti kereszteződésig a városhatár irányú két szélső forgalmi sávot. Az 53-as, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 253-as, a 258-as, a 258A, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es busz Sasadi út megállóhelyét 15 méterrel előrébb, a Bozókvár utca és a Pannonhalmi út közötti útszakaszra helyezzük át.
Osztapenko (M1-M7 bevezető)

Osztapenko (M1-M7 bevezető)

A Sasadi úti és a Budaörsi út kereszteződésben csatornaépítés kezdődik, ezért a Budaörsi útról a Sasadi útra nem lehet majd jobbra bekanyarodni, a Sasadi utat pedig a Bakony utcától a Budaörsi útig, a Budaörsi út irányába egyirányúsítják. Az arra közlekedő 53-as autóbusz a Márton Áron tér felé a Budaörsi út–Beregszász utca–Ugron Gábor utca–Sasadi út terelt útvonalon közlekedik, azonban továbbra is érint minden menetrend szerinti megállót. A módosított útvonalon haladó 53-as busz zavartalan közlekedése érdekében az Ugron Gábor utcát a Beregszász utca és a Sasadi út között ideiglenesen egyirányúsítják a Sasadi út felé.
A Budaörsi útról a Sasadi útra ebben az időszakban
  • a Beregszász utca–Ugron Gábor utca–Sasadi út útvonalon,
  • vagy a Pannonhalmi utcából a Bakony utcára vagy a Haraszt útra kanyarodva lehet Sasadi útra lehet eljutni – minderről a környéken kihelyezett táblák is tájékoztatást adnak.
Az új forgalmi renddel a Budaörsi út kifelé haladó útpályáján a közúti sávok kiosztása az eddigiekhez hasonlóan alakul:
  • Az M1-es és az M7-es autópálya felé közlekedőknek elsősorban a legbelső – a befelé haladó útpályára áthelyezett – forgalmi sáv használatát javasoljuk.
  • A középső sávon mind az autópálya, mind a Budaörsi út elérhető.
  • A korábbi autóbuszsáv helyén, a szélső forgalmi sávból csak a Budaörsi út felé lehet továbbhaladni.
A sávkiosztást a környéken kihelyezett táblák és útburkolati jelek is jelzik. A mellékutcák egy részéből – a Rahó utcából és a Pannonhalmi utcából – a főpályára hajtva sávváltással már elérhető lesz az autópálya kivezető útja. A Bozókvár utcából és a Sasadi útról jobbra kanyarodók továbbra is csak a Budaörsi út felé kifelé tudnak haladni, az autópályára vezető útra ráhajtani nem.
A Budaörsi úton befelé haladók számára az új építési ütem nem okoz változást a forgalmi rendben: az autóbuszsáv továbbra is szünetel, így a városközpont irányába továbbra is 3 sávon lehet közlekedni.
Budapesti Közlekedési Központ