Megnyitják a Tüskecsarnokot

Több mint húsz évvel az építkezés kezdete után elkészült a Tüskecsarnok; a multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz – tudatta az MTI-vel kedden a beruházást lebonyolító Nemzeti Sportközpontok (NSK).

Az NSK szakemberei ezekben a napokban helyiségről helyiségre átveszik a kész épületet a kivitelezőtől, és javíttatják az esetleg felmerülő apróbb garanciális hibákat, hiányosságokat – olvasható a közleményben.
A tervek szerint a hivatalos megnyitót követően azonnal benépesülhet Budapest új sport- és rendezvénycsarnoka, amely már idén több tömegrendezvénynek ad otthont. A szabadidős sportolókat januártól, akciós árakkal várja a Tüskecsarnok fitnesz- és wellness-részlege.
Budapest új sportfellegvárának építése még a 90-es évek elején kezdődött, aztán több mint tizenöt évre félbeszakadt. A kormány 2012-ben döntött a létesítmény befejezéséről, és az elmúlt bő két év tervezési, valamint kivitelezési munkái után készült el mostanra a 4000 fős nagycsarnok, a szabadidős sportolókat váró sportcentrum és a kétszintes mélygarázs.

MTI