30 éves Gazdagrét

Időutazás Magyarország leghíresebb lakótelepén

Harminc évvel ezelőtt, 1984 márciusában foglalták el az első lakók ingatlanjaikat a híres gazdagréti lakótelepen. A közösségformálásban a helyi kábeltévé, a mai Újbuda TV is aktívan részt vett. A lakótelep és a televízió – természetesen a Szomszédok egykori szereplőivel – együtt ünnepli harmincadik születésnapját szeptember 20-án.

A gazdagréti lakótelepen hamar hagyománnyá vált, hogy minden új beköltözőt szívélyes üdvözlettel és segítséggel vártak a többiek. Magyarország első kábeltelevíziója nagy szerepet játszott a közösségi élet összekovácsolásában, a lakók bármikor bemehettek a szerkesztőségbe, és elmondhatták véleményüket, információikat lakótársaiknak, de a rendezvények lebonyolításában is támaszt nyújtottak a televízió munkatársai. A képernyőn keresztül úgy lehetett szólni a szomszédokhoz, hogy azok levethessék gátlásaikat, és beilleszkedhessenek ebbe az emberi kapcsolatokkal tarkított, újfajta lakótelepi életbe. A harmincadik évfordulót különleges nosztalgiarendezvénnyel ünnepli a városrész és az Újbuda TV közösen.

A lakótelep országos hírnevét az egy évtizeden át futó Szomszédok című teleregény hozta meg, a különleges napra természetesen az egykori sorozatszereplők is meghívást kaptak. Vágási Feri, azaz Nemcsák Károly pedig örömmel vállalta el a házigazda szerepét.

Egész napos rendezvény és a Halászléfőző verseny várja a lakókat és minden érdeklődőt.

Újbuda Önkormányzata