50+Program indul Újbudán

Júliusban indítja el 50+ Programját Újbuda Önkormányzata. Minden hónap első hétfőjén előadást tartanak az 50 év feletti korosztálynak, valamint ezzel együtt folyamatos mentálhigiénés szolgáltatást nyújtanak a programban résztvevőknek. Szeptembertől angol nyelvi és informatikai kurzusok indulnak annak érdekében, hogy az idősebb korosztály versenyképes maradhasson a munkaerőpiacon.

Önmenedzsmentet, munkajogot, vállalkozási ismereteket, angolt, informatikát, álláskeresési technikákat oktatnak a szenior korosztálynak Újbudán, az új, 50+ Program keretében, melyet június 17-én, kedden mutattak be nyilvánosan.

A XI. kerületi önkormányzat 2012 decembere óta Senior Capital néven vezeti azt az európai uniós programot, melynek célja az 50 év feletti generáció segítése a munkahely megtartásában vagy a munkaerőpiacon való elhelyezkedésében. A Senior Capital német, osztrák, szlovén, olasz és lengyel partnerségben valósítja meg azokat programokat, melyek az adott korosztályt segítik.

Senior Capital

Senior Capital

Újbuda Önkormányzata 2013 decemberében az IBM Magyarország és a Pannon-Work vállalatok támogatásával szervezte meg első, a piaci igényeket kielégítő két tanfolyamát. A két vállalat szakértelmének, módszereinek és trénereinek köszönhetően a résztvevők olyan tudás- és képességfejlesztő programon vehettek részt, amely hasznos segítséget jelentett a munkaerőpiaci versenyképességük javításában. A két program tapasztalatait is felhasználva, Újbuda 2014. április 29-én indította el a Senior Capital Projekt képzési programját, amely azért is újszerű és egyedülálló, mert nemcsak az angol nyelv és az informatikai ismeretek elsajátítását, hanem az önmenedzseléssel, álláskeresési praktikákkal, munkajogi információkkal kapcsolatos tudás megszerzését is ingyenesen biztosította.

Az Önkormányzat a visszajelzések és az igények alapján továbbra is folytatni kívánja az ötven év felettiek támogatását Újbuda 50+ Program néven immáron saját költségvetésből, egyre több szolgáltatást biztosítva az álláskereső szeniorok számára.

Újbuda Önkormányzata