Már építik a Tüskecsarnokot

Az Újbuda Önkormányzat sajtóinformációira hivatkozva egy örömteli hírrel zárjuk a hetet (és nyitjuk a hónapot), miszerint az évek óta már üresen álló, ám további építésre váró Tüskecsarnok végre megkapta az engedélyt az építésre. Így pár éven belül egy modern sportkomlexum várja majd Újbuda lakóit és a sport iránt fogékonyakat egyaránt.

 

Lezajlott a közbeszerzési eljárás, a pályázaton nyertes kivitelező cég így megkezdhette a munkálatokat a 16 éve szerkezetkész állapotban árválkodó Tüskecsarnokban. A kormány tavaly tavasszal döntött úgy, 5,9 milliárd forintból befejezi a félbehagyott beruházást, ezzel pedig létrehozza az ország legjelentősebb multifunkciós sportkomplexumát.

Az eddig kihasználatlan épületben megkezdődött a tényleges munka, melynek eredményeként jövő tavasszal már az első ütem átadását ünnepelhetjük. Először a 4000 fő befogadására alkalmas nagycsarnok készül el, a második ütemben a munkacsarnokot és a mélygarázsszinteket fejezik be 2014 szeptemberéig, az uszodakomplexum átadása pedig 2015 első felében várható – tájékoztatott a határidőkről Simicskó István sportért felelős államtitkár. A Kistüskének is nevezett épületben 25 méteres tanmedence és 50 méteres versenymedence kap helyet, utóbbi köré ezer fős lelátó épül.

tüskecsarnok

fotó: geocaching.hu

Vígh László sportfejlesztésekért felelős kormánybiztos elmondta, a 20 sportág művelésére alkalmas komplexum a verseny és szabadidősport budapesti fellegvára lesz, ahol diákok, profik, vagy hobbi sportolók egyaránt megtalálhatják a számításukat. Az ország legmodernebb multifunkciós sportcsarnokában egyebek mellett fitness terem, fallabda pálya, mászófal is helyet kap, de a látogatókat életmód tanácsadással és diagnosztikai szűrésekkel is várják. A kivitelezők már a munkálatok elején beépítik az aréna padlójába a jégpálya hűtő rendszerét, de a nagycsarnok ennél jóval több funkciót lesz képes ellátni. A pályát úgy alakítják ki, hogy akár kézilabdameccset, akár koncertet rendeznek az épületben, pár óra alatt le tudják cserélni a burkolatokat. A csarnok tüskéi speciális éjszakai világítást kapnak, amellyel a komplexum Budapest egyik új látványosságává válhat.

Újbuda Önkormányzat