Halad a Gomba rekonstrukciója

Közműépítési és szerkezetépítési munkák folynak, a budapesti 4-es metró átadásának idejére a Gomba külső megjelenése elnyeri végső arculatát.

A 2013. december 10-én tartott, sajtónyilvános helyszínbejáráson Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta, hogy kilenc hónap kényszerszünet után – melyet az áramátalakítók kitelepítése okozott – láthatóan felgyorsult a Gomba épületének revitalizációja. Közműépítési és szerkezetépítési munkák folynak, „kijöttünk a föld alól”. A látványosabb munkák ezután következnek – sajnos kényszerűségből a téli időszakban. A mai építési technológiák mellett ugyanakkor ez leküzdhető probléma.

A budapesti 4-es metró átadásának idejére, várhatóan 2014 márciusára, a Gomba külső megjelenése a hiányzó térburkolattal elnyeri végső arculatát.

Móricz Gomba rekonstrukció

Móricz Gomba rekonstrukció
fotó: Újbuda Média

Újbuda Önkormányzatának 2012-ben sikerült elérnie, hogy a 2009-ben elindított, az Európai Unió által támogatott Újbuda Kulturális Városközpont projektbe a Gomba is bekerüljön, és meghatározó projektelemmé váljon.

A Móricz Zsigmond körtér emblematikus épületének évtizedek óta tartó, az ígéretek ellenére elhúzódó problémája sikeresen, bővülő funkciókkal oldódik meg.

A helyszínbejáráson részt vett Szabó Levente építész, a Hetedik Műterem Kft. vezető tervezője, és Ihász Tibor projektmenedzser, a Zsombolyai Kft ügyvezető igazgatója is.

Újbuda Önkormányzat