MLSZ-Újbuda focipálya átadás

A Magyar Labdarúgó Szövetség és Újbuda Önkormányzata közösen adtak át focipályát egy 11. kerületi iskolában. A harmadik focipályát adta át Újbuda Önkormányzata a Domokos Pál Péter Általános Iskolában 2013. szeptember 25-én.

A Magyar Labdarúgó Szövetség labdarúgó pályaépítési programjának keretében épült műfüves pályákhoz szükséges önrészt az Önkormányzat közel 25 millió forint összegben biztosította.

2012 decembere óta a harmadik kerületi oktatási intézmény gazdagodott új műfüves pályával a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásának köszönhetően. Az MLSZ pályázatán való kerületi szintű részvétel három iskolában tette lehetővé műfüves kispálya megépítését: a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium, valamint a Lágymányosi Bárdos Lajos Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium után most a Domokos Pál Péter Általános Iskolában avattak új sportpályát.

Az átadón dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta, hogy az Önkormányzat évek óta kiemelt figyelmet fordít a diáksport és a tömegsport támogatására, ugyanakkor a fejlesztések nemcsak az oktatási intézmények falai között zajlanak. A polgármester büszkén mesélt a tavalyi ovifocipályák átadásáról, a kerületben nemrég lezajlott „Válassz sportot Újbudán!” rendezvény sikeréről és a Bikás parkban elkészült futókörről. Hozzátette, Újbuda polgárainak nyitottsága és érdeklődése pozitív visszajelzés az Önkormányzatnak arról, hogy érdemes folyamatosan fejleszteni és kiemelten kezelni ezt a területet.

MLSZ-Ujbuda focipálya átadása

MLSZ-Ujbuda focipálya átadása,
fotó: Újbuda Önkormányzata

Dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár, a kerület országgyűlési képviselője megnyitó beszédében a gyerekeket szólította meg, és buzdította a szellemi művelődés mellett a rendszeres sportra. A mindennapos testnevelés bevezetésének pozitív fogadtatásáról, és a sportban világszinten is kiemelkedő magyarokról mesélt. „Remélem, hogy sok Nyilasi Tibor és válogatott sportoló fejlődik majd ezen a pályán – ezekhez a sportsikerekhez igyekszünk a feltételeket biztosítani” – mondta.

A pálya felavatásaként a kezdőrúgást Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója, válogatott labdarúgó végezte, aki gyerekkorában a kerületi focipályákon edzett. Az első mérkőzésből viszont már Hoffmann Tamás, polgármester és Simicskó István, államtitkár sem akartak kimaradni, így rövid passzolgatás után játékosként is beálltak az iskolai csapatba.

Újbuda Média