Kábelhiba miatt csúszik a Móriczon a felszínrendezés

Móricz Gomba látványterv

Móricz Gomba látványterv

Az MTI legfrissebb hírei szerint a Móricz Zsigmond körtér felszínrendezése tovább csúszik a vártnál, így a Móricz Gomba átadása is tolódik.

Hét éve kicserélt elektromos kábelek hibája, illetve azok cseréje miatt pár hónapot csúszik a Móricz Zsigmond körtér felszínrendezése, a nagykörúti villamosvonal déli szakaszán pedig sebességkorlátozást kellett bevezetni – közölte szombaton a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI megkeresésére.

Mint írták, a 4-es metró építéséhez kapcsolódóan a körtéri Gomba épületében lévő áramátalakítót áthelyezték a metróállomásba. Ekkor derült ki, hogy a nagykörúti villamosok hét éve kicserélt vontatási földkábelei nagyon rossz állapotban vannak. Ezt jelezték a BKV-nak, amely még idén kicseréli a kábeleket. A közlekedési cég emellett vizsgálatot indított.

A munkálatok érintik a metró munkaterületét is, ezért a körtér felszínrendezésének őszre tervezett befejezése pár hónapot csúszik, emellett a 4-es és 6-os villamosvonal déli szakaszán, a Móricz Zsigmond körtér és a Mester utca között 30 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be. A BKK hangsúlyozta: a nyáron felújított pályaszakaszokon gyorsabban tud menni a villamos, ezért a korlátozás nem befolyásolja a menetrendet.

MTI / BKK