24 új bérlakás a XI. kerületi rendőröknek

Rezsivel együtt is kevesebb, mint 30 ezer forintba kerülnek a rendőröknek azok a bérlakások, amelyeket Újbuda Önkormányzata kedvezményesen biztosít a számukra. A kerületi rendőrök összesen 24 újonnan kialakított bérlakást kapnak, ami a remények szerint hozzájárul a testület munkaerő-megtartó képességének növeléséhez.

 

Új bérlakásokat adott át augusztus 29-én, csütörtökön Újbuda Önkormányzata a kerületi rendőröknek. A kerületi kapitányság és az önkormányzat együttműködésének újabb állomásaként 24 bérlakást biztosítanak a rendőröknek kedvezményesen a Közalkalmazottak Házában. A Bornemissza utcában található épületet az önkormányzat 2000-ben vásárolta meg, a korábbi munkásszálló teljes felújításával összesen 48 lakást alakítanak ki, ezek felét kapják meg a rendőrség dolgozói kedvezményesen. Az első szakaszban tíz új lakást alakítottak ki a felső emeleteken, melyeket egy éve, 2012 nyarán adtak át, most pedig, a felújítások második ütemében további 14 lakással gazdagodott a kerületi rendőrség.

A 25-32 négyzetméteres lakások bérlésére a kerületi kapitánynál jelentkezhetnek a dolgozók. Az elbírálás során előnyt élveznek a fiatalok, vidékről felköltözők, és feltétel, hogy nem lehet saját ingatlantulajdonuk. A bérleti szerződést az önkormányzattal kell megkötniük.

„Újbuda Önkormányzatának célja a helyben dolgozó rendőröket segíteni azzal, hogy olyan feltételeket biztosít, amelyek miatt tényleg otthon érzik magukat Újbudán” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere. „Nagy öröm, hogy szinte éppen egy évvel a tavalyi bejelentés után, most a felújítások és átadások második üteme is megvalósult, és így már a teljes épületi szárnyat a kerületben dolgozó rendőrök lakják.”

A polgármester kiemelte: most is igyekeztek vonzó feltételeket kialakítani a kerületi rendőrök számára. Az összesen több mint 90 millió forintból felújított lakások egyenkénti, 50 ezer forintos bérleti díjából 15 ezer forintot az önkormányzat fedez. A rendőrségnél további lakbér-támogatást vehetnek igénybe a dolgozók – ennek mértéke függ besorolásuktól, fizetésüktől is. A maradék 35 ezer forintból a támogatással együtt hozzávetőlegesen 15 ezer forintot kell majd kifizetniük a rendőröknek, akik számára további kedvezményt jelent, hogy a rezsit is átalány-díjas rendszerben kell fizetniük, és ez sem éri majd el a 15 ezer forintot.

Meichl Géza, a budapesti rendőrfőkapitány gazdasági helyettese üdvözölte az eseményt, kiemelve azt, milyen nehéz vidékről felkerülve, fiatal és pályakezdő rendőrként egzisztenciát teremteni Budapesten.

„Újbuda kezdeményezése azt teszi lehetővé, hogy jobb háttérrel és nyugodt körülmények között ott éljenek a rendőrök, ahol szolgálatot teljesítenek, és így talán a kerületi lakosok is jobban megismerik őket.”

Újbuda Média