Megalakult az Újbudai Üzleti Klub

Újbuda Üzleti Klub

Újbuda történetében hagyománynak számít a januárban megrendezendő újévi pohárköszöntő, azaz Lencseparty, ahol a kerület vezetése vendégül látja a helyi kis-, közép- és nagyvállalkozókat. Ezt a hagyományt kiterjesztve Újbuda polgármestere évente kétszer egy-egy téma köré építve életre hívta az Újbudai Üzleti Klubot.

A kezdeményezés célja, hogy a XI. kerületi önkormányzat szorosabbra fűzze kapcsolatát a helyi vállalkozásokkal. A Műszaki Egyetem Dísztermében rendezett Heller Farkas Emlékkonferencia keretében tartották meg az Újbudai Üzleti Klub első találkozóját, amelyen a kis-, és középvállalkozások magyar gazdaságban betöltött szerepéről, azok kormányzati és önkormányzati megsegítéséről és a jövőbeni együttműködési lehetőségekről folyt a párbeszéd.

Hoffmann Tamás polgármester polgármester beszédében bejelentette a Bikás park teljes körű megújításon esik át a jövőben, ezzel pedig még vonzóbbá válik a 11. kerület.

A rendezvény főelőadója Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta: a Kormány célja, hogy bővüljön a versenyképes, gyorsan növekvő vállalkozások köre, melynek megvalósításában élen jár Újbuda Önkormányzata.

Az államtitkár kijelentette, Európa sikeres államai azért tudják kivédeni a válság hatásait, és gyorsabban alkalmazkodni az állandóan változó piaci viszonyokhoz, mert erős a kis-, és közép vállalkozási rétegük. Magyarországnak is erről kell példát vennie – tette hozzá. A konferencián Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta, a kerület a saját fejlesztéseivel nemcsak a folyamatosan betelepülő lakosság, de az állami beruházások számára is vonzó célponttá vált az utóbbi időben.

Újbuda Önkormányzat Sajtóiroda