Tudományok Hídja

Szeretnék további friss híreket kapni!

Szeptember 17-én a Lánchídon és a Széchenyi téren a legérdekesebb magyar találmányok és legújabb fejlesztések foglalják el a teret. A kutatás-fejlesztésben élen járó vállalatok és kutatóegyetemek mindenki számára ízelítőt nyújtanak a tudományos kultúrából - adták hírül közleményben az esemény szervezői.

A Tudományok Hídja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a kutatás-fejlesztésben élen járó vállalatok közös kezdeményezése, melyet hagyományteremtő szándékkal indítanak. A Lánchídon megrendezésre kerülő rendezvény elsődleges célja, hogy szimbolikusan áthidalja a tudományos szakemberek és hivatalos tudományos képzettséggel nem rendelkezők közti szakadékot, valamint széles tömegek számára ízelítőt nyújtson a tudományos kultúrából.

A Lánchídon az innovatív újdonságok és a leghíresebb magyar találmányok a csillagászat, az űrkutatás, az informatika, a kémia, a fizika és az alternatív energiafelhasználás eredményeiről együtt, egy helyen tudnak beszámolni.

A program kiemelt céljának tekinti a fiatalok tudományos kíváncsiságának felkeltését, hiszen az ő tudásuknak kulcsfontosságú szerepük lehet a jövőben egy sikeres és versenyképes Magyarország megteremtésében - olvasható az MTI által kiadott közleményben.

MTI


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.