Nano-invázió: művészeti geocaching Budapesten

Szeretnék további friss híreket kapni!

A tősgyökeres budapestiek, az évek óta itt élők, a műkedvelő urbanisták és a bringások azt mondják: úgy ismerem a várost, mint a tenyeremet. Biztos ez? Vajon észrevennéd, ha egy apró részlet alig láthatóan megváltozna ott, ahol naponta elmész? Most tesztelheted a  helyismeretedet egy művészeti geocaching játékban szeptember 23. és október 2. között a PLACCC Fesztiválon. Láss, ne csak nézz!

Sokan hiszik, hogy Budapest minden zegét-zugát jól ismerik. Az idei PLACCC Fesztiválon két fiatal építész és egy író megmutatja, hogy még a legalaposabb lokálpatriótákat is meg lehet lepni. Szakács István, Szentirmai Tamás és Vági János a PLACCC Fesztiválon  valósítja meg Nano-invázió című projektjét. Az alkotók néhány jól ismert, hétköznapi budapesti helyszínt alig láthatóan megbolygatnak. Egészen apró beavatkozásokat hajtanak végre: néhány részletet átformálnak, átlényegítenek vagy éppen a rejtettségüket fedik fel. A beavatkozási eszközök tudatosan minimálisak és a jelentéktelenséghez igazodnak. Az eredmény éppen ezért sohasem kirívó, és a fesztivál után is rejtve marad. A felfedezés öröme a nyitott szemmel járókra és a beavatottakra, a Nano-invázió játék részvevőire vár.

 A művészeti geocaching alapszabályai hasonlóak a népszerű kincskereső játékéhoz. A Nano-invázió alatt azonban nem ládikát, hanem apró beavatkozási pontokat kell megtalálni  hagyományos térkép vagy GPS - koordináták segítségével. Keresd a meglepőt, az oda nem illőt, a szokatlant, hogy jobban megismerhesd a meglévőt, a város hétköznapiságát és rejtett szépségeit! Lehetsz szemlélődő, aki megelégszik a látvánnyal és a meghökkenés élményével. Ha viszont konstruktívan játszol, keress hasonló szituációt a városi térben, alakítsd át és a geocaching segítségével tedd közkinccsé, hogy bárki megtalálhassa! A Nano-invázióban a részvétel ingyenes.

 A Nano-invázió játék térképét és a GPS-koordinátákat  a PLACCC Fesztivál honlapján lehet elérni. www.placcc.hu

 Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

 PLACCC Fesztivál – Budapest, 2011. szeptember 23.-október 2.

Virtuális utazás a Déli-sarkra, láthatatlan játszótér, mini-jeleneteket árusító bolt, titokzatos lottóház és ál-építési terület a városban. Az ötödik PLACCC Fesztivál magyar és külföldi alkotói Budapest rejtett dimenzióit tárják fel a közönség előtt. A művészek nem színháztermekben vagy galériákban dolgoznak, hanem jól ismert köztereken és a „talált” helyszíneken. Az épületeket, utcákat, városi tárgyakat nem díszletként használják, hanem újraértelmezik. Aki elég nyitott, rácsodálkozhat Budapestre, újra felfedezheti benne a saját helyét és önmagát. Az alkotók idén is meglepő, elgondolkodtató, provokatív és humoros akciókkal várják az újszerű élményekre fogékony közönséget.

PLACCC


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.