Jubileumi évad kezdődik a Karinthy Színházban

Szeretnék további friss híreket kapni!

Fotó MTI

Harmincadik  évadát indítja idén szeptemberben Buda egyetlen magánszínháza, a Karinthy  Színház, a kerek jubileum alkalmából pedig a teátrum évadnyitó ünnepséget  rendezett. A közismert színészek részvételével zajló, családias hangulatú  délutánból nem hiányoztak a nagy nevetések, a múltidéző történetek és a  hatalmas tortaszeletek sem.

Az esemény stílszerűen színházzal kezdődött. A Karinthy deszkáin oly sok  népszerű darabban látott Timkó Eszter, Székhelyi József, Kerekes József és a  többiek Karinthy Márton visszaemlékezéseiből, és könyveiből idéztek harsány  nevetésre ingerlő jeleneteket, majd egy félórás retrospektív film  következett. A mozivásznon a nagy előd, a háború utáni első magánszínház, a  Hököm Színpad kezdeti sikerei elevenedtek meg, majd a film végighaladt a  Karinthy legemlékezetesebb előadásain.

A visszatekintésből azt is megtudhattuk, a teátrum igazgatója 1988-ban  találta meg színházának a legmegfelelőbb helyet, az általa csak kelenföldi  pampáknak nevezett külső Bartók Béla úton álló volt Haladás mozit, ahol a  mostoha körülmények ellenére hamar sikerekkel állítottak színpadra több  előadást is. A színészbarátok egyöntetű véleménye szerint a színház sikerének  és fennmaradásának a titka, hogy Karinthy Márton mindig meg tudta újítani a  színházát, és biztos kézzel választott olyan darabokat és színészeket,  amelyek elnyerték a közönség tetszését. A színi direktor a tortavágás utáni  pillanatokban a meghatódottságtól fátyolos tekintettel csak annyit mondott,  megérte a sokéves küzdelem, és reméli legalább még 30 évig fog működni a  színház.

MTI


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.


Ez is érdekes lehet: