Átalakítanák a fővárosban a lomtalanítás rendszerét

Szeretnék további friss híreket kapni!

A budapesti lomtalanítási rendszer átalakítását tervezi a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Klug Lajos, a társaság vezérigazgatója kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nem térségenként egyszerre, hanem a lakók megrendelései alapján lenne lomtalanítás a fővárosban. Ezt kérhetné társasház vagy több családi ház is, a lakosságnak pedig a társaság szándékai szerint nem kerülne külön pénzébe.

Az MTI közleményében olvasható, hogy a vezérigazgató indoklása szerint "az alapelv a rend megteremtése - csatlakozva Tarlós István főpolgármester programjához -, hogy a lomtalanítás ne tükrözzön hadiállapotokat". Hozzátette: az utóbbi években tapasztalható, hogy vannak, akik a lomtalanításokból élnek, "iparággá nőtte ki magát"; közegészségügyileg elfogadhatatlan, hogy az adott helyeken az utcákon élnek napokig, ott főznek és végzik szükségleteiket.

Klug Lajos, a társaság vezérigazgatója nyilatkozta: a változtatás "nem megy varázsütésre", a Fővárosi Közgyűlésnek rendeletet kell módosítania, és a lakossággal is meg kell ismertetni a részleteket. A vezérigazgató jelezte, hogy a leendő hulladékgazdálkodási törvény kapcsán a kormány is foglalkozik a kérdéssel, és hasonló megoldásokban gondolkozik.
Jelenleg évente egyszer van lomtalanítás a főváros körzetekre osztott kerületeiben, ennek költsége benne van a társasházak által fizetett hulladékkezelési díjban - olvasható az MTI által megjelentett közleményben. (T.A)

MTI


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.


Ez is érdekes lehet: