A kerületeknél tartaná a parkoltatást a BÖSZ

Szeretnék további friss híreket kapni!

Kerületi hatáskörben tartaná a budapesti parkoltatás feladatát a Budapesti Önkormányzati Szövetség (BÖSZ). A fővárosi kerületeket tömörítő, nemrég alakult önkormányzati érdekszövetség elnöke, Nagy Gábor Tamás hétfőn a HírTv Rájátszás című műsorában az új önkormányzati törvénnyel kapcsolatos elképzeléseiket ismertette.

Nagy Gábor Tamás, aki az I. kerület polgármestere is egyben, azzal indokolta a parkoltatás kerületi szinten tartását, hogy ott hatékonyabban, jobban tudják megszervezni a feladatot, mint fővárosi szinten.
A BÖSZ elnöke szerint végig kellene gondolni azt is, hogy párhuzamosan - fővárosi és kerületi - szinten működjön-e a jövőben is a közterület-felügyeleti rendszer. Véleménye szerint "nyugodt lélekkel rá lehet bízni a kerületekre" a közterületek rendjének a fenntartását.

Nagy Gábor Tamás - utalva arra, hogy Tarlós István főpolgármester korábban gittegyletnek nevezte a szervezetet - úgy fogalmazott: már kiderült, hogy nem csak gittet tudnak rágni. Elmondta, a BÖSZ elnökségét már Pintér Sándor belügyminiszter is fogadta, míg pénteken Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel találkoztak.
Elmondta, az a céljuk, hogy a Budapestet érintő reformdöntések előtt elmondhassák a véleményüket. Arra a kérdésre, egyetértenek-e a fővárosi vezetés - a sajtó által ismertetett - álláspontjával, azt mondta: ha egyetértenének a javaslatokkal, akkor nem akarnának saját álláspontot megfogalmazni.

Saját szemléletüket ismertetve azt hangoztatta: a fővárost kerületek alkotják, az nem csak egyetlen város, hanem nagyon sok önálló kerület, település egysége. Arra is rámutatott, hogy a kerületek, mint közigazgatási egységek, a megyei jogú városokkal mérhetők össze.
Nagy Gábor Tamás, aki egyben fideszes parlamenti képviselő, arra is felhívta a figyelmet, hogy a törvényjavaslatot a kormány előterjesztése alapján az Országgyűlés fogadja majd el, "nem a Fővárosi Közgyűlés".
Elmondta, a héten - a kormányülésen és a Fidesz frakciótanácskozáson - nagyon sok "elvi kérdés" már eldőlhet. A BÖSZ elnöke ugyanakkor úgy vélte: ma már nem kérdés, hogy a kerületek a jövőben - valószínűleg ugyanazokkal a közigazgatási határokkal - megmaradnak.

bvz \ bti

MTI


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.