A fővárosi strandok nem elégedettek

Szeretnék további friss híreket kapni!

A fővárosi strandokon a májusi, júniusi és augusztusi hónapok látogatottsága kedvezően alakult, viszont a júliusi rossz időjárás következtében éppen a strandszezon legerősebb időszaka volt mind forgalom, mind bevétel tekintetében veszteséges a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei Zrt. számára - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ az MTI-vel.

A Budapest Gyógyfürdő és Hévízei Zrt.-nél több mint 30 százalékkal volt kisebb az forgalom idén júliusban, mint egy évvel korábban.
Júliusban a hőségriadó hétvégéjén ugyan rekordszámban látogatták a fővárosi strandokat, az egész hónapot tekintve mégis több mint harminc százalékos volt a forgalom visszaesés, amit csak némileg sikerült kompenzálni augusztusban.

A közlés szerint a városüzemeltetés munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás előrejelzést, de a napos idő mellett szeptemberben, a tanév megkezdésével, nem annyira a hőfokhoz, hanem teljes egészében a látogatók igényéhez próbálják igazítani a strandok nyitva tartását.
Ennek megfelelően, habár a hivatalos strandszezon augusztus 31-el véget ért a budapesti strandokon, a jó időre való tekintettel meghosszabbították a nyitva tartást. A strandok többsége múlt vasárnap zárt be.

A Csepeli és Palatinus strandfürdők még ezen a héten hétfőtől csütörtökig zárva tartanak, pénteken, szombaton és vasárnap viszont reggel kilenctől és este hét óráig üzemelnek. Ezen fürdők, valamint a Csillaghegyi strandfürdő esetében a nyári idény utolsó napja szeptember 11. vasárnap. A Dagály strand viszont nyári üzemmenet szerint szeptember végéig nyitva tart- olvasható az MTI beszámolójában.

A strandok a bezárását követően megkezdik a medencék takarítását és téliesítését, valamint a strand területének víztelenítését és az őszi kertészeti munkákat - közölte a BVK. (T.A)

MTI/bpn.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.


Ez is érdekes lehet: