A főpolgármester átadta a megújult körutat

Szeretnék további friss híreket kapni!

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken a Budapest szíve program részeként átépített és felújított Károly körutat és a Március 15. teret - olvasható az MTI által kiadott közleményben. Tarlós István főpolgármester először a Károly körúti, úgynevezett reprezentatív kaputérséget adta át.
A beruházásban a Dohány utca és a Deák tér között nyolc méter széles zöldsáv jött létre a két villamospálya széthúzásával, és a járdák mellett fasorokat alakítottak ki. A projekt első ütemének költsége 3,1 milliárd forint, ebből 2,7 milliárd forintot az Európai Unió finanszíroz.

A főpolgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott: „merünk nagyot álmodni, de az álmodozást nem merjük magunknak megengedni". Tarlós István hangsúlyozta: a Budapest szíve programot racionális mérnöki és pénzügyi tervezéssel igyekeztek „a megvalósíthatóság medrébe terelni". Hozzátette: a jövő év közepére állítják össze Budapest településfejlesztési koncepcióját, amelybe beleépítik a mostani program tanulságait is.

A projekt első ütemének költsége 3,1 milliárd forint, ebből 2,7 milliárd forintot az Európai Unió finanszíroz.

A felújított Károly körút fotó:MTI

A Budapest szíve program részeként ugyancsak pénteken adták át a felújított Március 15. teret is. Az ünnepélyes átadáson beszédet mondott Tarlós István és az V. kerület polgármestere is. Rogán Antal úgy fogalmazott, hogy Budapestnek van jövője, de csak kompromisszumokból és együttműködésből épülhet fel a jövő fővárosa. A célok eléréséhez pedig összefogásra, szívósságra és alázatra van szükség - mondta a Belváros fideszes polgármestere.

A Hídfőterek és új pesti korzó projekt költségei 2,2 milliárd forintot tesznek ki, ebből mintegy 1,6 milliárd forint az uniós támogatás. A felújított Március 15. teret az átadáskor Labancz Zsolt piarista tartományfőnök áldotta meg.- áll az MTI által kiadott tájékoztatóban. (T.A)

MTI/bpn


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.