Több iskolát is felújítottak a nyári szünetben

Szeretnék további friss híreket kapni!

Iskolafelújítás

Az elmúlt hónapokban felújított iskolákat és óvodákat látogatta meg Újbuda Oktatási Bizottsága Jankó István elnök vezetésével. Az Oktatási Bizottság elnöke elmondta, hogy ezen a napon azokban az intézményekben tartottak szemlét, ahol a legnagyobb átalakítások, változások történtek. Az intézmények vezetői beszámoltak a bizottságnak a felújítások menetéről és helyzetéről.

Marosdi János, a GAMESZ vezetője az iskolabejárások során részletesen tájékoztatta a látogatásokon résztvevőket, hogy melyik intézményben pontosan milyen átalakítások történtek.

Gazdagréten a Csíki-hegyek utcai, valamint a Törökugrató utcai óvodában jelentősebb beruházásokat hajtottak végre. Kicserélték a nyílászárókat, megújultak a vizesblokkok, felújították a lépcsőket és padlózatokat. Biztonságosabb és kényelmesebb környezet várja az óvodásokat és iskolásokat szeptembertől.

Jankó Istvántól megtudtuk, hogy a közbeszerzés keretében létrejött beruházásokat sikerült jól ütemezni és azokban az intézményekben tudtak renoválni, ahol az a legszükségesebb volt. A legnagyobb felújításra a Nyitnikék Óvodában került sor, itt megoldották a vizesedésből eredő problémát, kicserélték az intézmény csőrendszerét. Az Oktatási Bizottság elnöke kiemelte, hogy a néhány hónapos nyári szünet alatt különösen nehéz feladat ilyen nagyszabású átalakításokat végrehajtani a közbeszerzés szigorú szabályrendszerében, egyúttal elégedettségét fejezte ki, hogy a legtöbb intézményben a legfontosabb munkák már befejeződtek.

Ahol szükséges még a hétvégén is dolgozni fognak a kivitelezők, hogy a tanévkezdésre minden a legnagyobb rendben legyen.

Önkormányzat

 


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.