Soltvadkerti Autista Tábor- beszámoló

2011. augusztus 21-28 -ig Soltvadkerten megrendezésre került az  Ingyenes Autista Tábor, ahol újbudai gyerekek, illetve családjuk nyaralhattak egy hétig díjmentesen az önkormányzat támogatásának köszönhetően. Ennek a megszervezésében több kerületi cég is részt vett – többek között a Budahold Kft, aki a tábort üzemelteti – , illetve az Újbuda Közösségi Portál is segített, mint médiapartner.

A helyszíni bejárásom alatt Oroszi János nagyon segítőkészen körbevezetett a területen. Mindent megmutatott, de sajnos én rossz időben mentem le, amikor program nem volt. Ez ugyan az én hibám, de mitsem veszít a hely szépségéből. Nagyon nyugodt a terület, viszonylag kint van a város zajától, de elég közel a Vadkerti tóhoz, ahol strand is várja a kedves pihenni vágyókat. Itt van egy élménycsúszda is. A strand belépő díja felnőtteknek 300 Ft körül van.

A programokat illetően ezen időszak alatt volt lovas kocsikázás, lovaglás, kézműves foglalkozások is. Erről készült is pár fotó, amit megtekinthetsz ezen a linken.

A táborról:

A várostól kb. 4 km –re a Vadkerti tó partján épült táborunk az Alföld „közepén”, a Kiskunsági Nemzeti Park alsó határán. A homokos ösvényeken kellemes kirándulások szervezhetők. Útközben sok apró vad, nyúl, fácán, őz látható a sűrű fenyvesekben. A táj jellegzetessége és felejthetetlen látványossága az ősborókás. A Vadkerti tó védett nádasaiban sok vízimadár fészkel. Pár éve hattyúk is megtelepedtek a tavon. A tó, horgászásra is alkalmas, napi-jegyet a tavat kezelő Horgászegyesülettől a campingben lehet vásárolni. A sekély tó tavasszal gyorsan felmelegszik, így már a szezon elején is alkalmas a fürdésre. A tábortól kb. 800 méterre kiépített, jól ellátott strand van, melyre állandó strandbelépőt biztosítunk. (A strandbelépő ára benne van a táborhasználati díjban, ezért külön fizetni nem kell.)

További képek

A tábor körbe van kerítve, területe füvesítve, parkosítva van. A szilárd burkolatú járdák mellé sövényeket telepítettünk. A 15 éve ültetett platánfák ma már kellemes árnyékot adnak. Minden faházsorhoz tarozik egy fedett pavilon, amely csoportos foglalkozások lebonyolítására alkalmas.

Összefoglalva azt tudom írni, hogy mindenképp érdemes elmenni Soltvadkertre, és ha már ott vagyunk, akkor ebbe az ifjúsági táborba is. Aki szereti a csendet, de közben szeretne kicsit sportolni is, vagy sétálni a természetben, esetleg a horgászat szerelmese annak nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Újbuda Közösségi Portál