Jön a pollenszórás

Szeretnék további friss híreket kapni!

Pollen

Hétfőn melegfronti hatás terheli a szervezetünket, kánikulára lehet számítani. Ilyenkor fejfájás, tompultság, fáradékonyság jelentkezhet az arra érzékenyeknél- írja a Meteoklinika.hu.

Meleg, száraz időre lehet számítani, így nyáriasan öltözhetünk. Ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, nehogy kiszáradjunk.

Tavaink 23, 25 fokosak, és a napos, száraz idő kedvez a strandolásnak. A napozásnál azonban legyünk körültekintőek, a déli órákban már fél óra alatt bőrleégés jelentkezhet. Magas faktorszámú fényvédő krémeket használjunk, a vízparton viseljünk kalapot, napszemüveget. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, ami nem kedvez a vitorlásoknak.

A parlagfű, az üröm és a csalánfélék pollenje igen magas a levegőben - figyelmeztet a Meteoklinika.hu. Az autósok kedvező feltételekre számíthatnak az utakon, de a melegfronti hatás miatt lassulnak a reflexek, nőhet a reakcióidő. A járművek utastere rövid idő alatt felhevül a tűző napon, ezért ne hagyjunk kisgyereket, állatot az autóban még rövid időre sem.

HVG.hu

További információ, és pollenjelentés: http://www.pollenindex.hu/ 


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.