Felhívás az Emberi jogok oktatására

Szeretnék további friss híreket kapni!

2011. Augusztus 12-én, pénteken volt az ENSZ Nemzetközi Ifjúsági Napja. Ennek a napnak az üzenete a Szolidaritás (kölcsönös segítség) a fiatalok között, a családban és a közösségben. Ez alkalomból a Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány aláírásgyűjtést szervezett, hogy felhívja az emberek figyelmét az Emberi jogok társadalmi szintű oktatásának fontosságára.

A lelkes aktivisták a Sziget Fesztivál bejárata előtt tájékoztatták a járókelőket az emberi jogaikról és arról, hogy jogukban áll tudni, hogy milyen alapvető emberi jogokkal rendelkeznek.

Az aláírásgyűjtő, tájékoztató akció remekül sikerült. Több százan írták alá az Alapítvány petícióját és nem csak a magyarok, hanem a világ minden pontjáról érkezők is egyetértésüket fejezték ki aláírásukkal, hogy az emberi jogok oktatása tényleg lényeges dolog.

A megkérdezettek többsége két-három jogot tudott felsorolni vagy egyáltalán nem tudta megmondani mik azok, holott születésünktől fogva 30 alapvető emberi joggal rendelkezünk, melyet az ENSZ fogalmazott meg az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában még 1948-ban. Ismerje meg Ön is az Emberi jogait: www.fiatalokazemberijogokert.hu

Rigó Edit
Ügyvezető
Fiatalok az Emberi Jogokért
Alapítvány Magyarország


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.