Én könyvtáram, én menzám

Menza

Kritikákat,  kalauzokat írtak már színházakról, városokról, éttermekről; iskolai menzákról  viszont aligha. Gellért Andor Tamás közgazdász, újságíró Budapest egyetemeit  és főiskoláit járta végig, így született meg az Én könyvtáram, az én menzám  című szakmai kiadvány, amely a felsőoktatást elsőként vizsgálja a kantin és a  könyvek szemszögéből.

A szerző a könyvtárak esetében a kiszolgálás, a keresési feltételek, és a  könyvtár felkészültsége mellett azt is vizsgálta, hogy a beiratkozásnál  mennyire fér hozzá az olvasó különböző adatbázisokhoz, hiszen ez a digitális  korban már alapvető igény. Gellért Andor Tamás a XI. kerületi  egyetemi-főiskolai könyvtárak többségéről elismerően nyilatkozott, a BME, az  OMIK és a KTI könyvtára például jeles minősítést kapott.

Az író, a menzáknál is szigorú szempontrendszert követett. A legkiválóbb  menzákon például dekára kimérve lehet bármilyen ételből rendelni. Ha ha például  1.000 FT áll a rendelkezésünkre, akkor ennek megfelelően mérik ki az  ételadagokat. Kiváló minősítést az Általános Vállalkozási Főiskola valamint a  Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi és Élelmiszertudományi Kara  kapta meg.

MTI