100 éves melegrekord

Az országos és a budapesti napi melegrekord is több fokkal dőlt meg csütörtökön – közölte Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

A legmelegebb Bács-Kiskun megyei Csávolyon volt, ott 39,2 Celsius-fokot mértek. Ezen napon eddig 1943-ban, Túrkevén volt a legmelegebb, ahol annak idején 36,5 Celsius-fokot mértek.

A fővárosi rekord Pestszentlőrincen dőlt meg, 38 fokot mértek. Budapesten ezzel több mint 120 éves rekord dőlt meg, 1890 óta Budapesten augusztus 25-én nem mértek 34,6 foknál magasabb hőmérsékletet.

Csonka Tamás meteorológus csütörtökön az MTI-nek azt mondta: valószínűleg ez a nap vagy a pénteki lesz az év legmelegebb napja. Korábban a legmagasabb napi hőmérsékleti minimum rekordját már regisztrálták, a hajnali órákban Pécsett 23,8 fokot mértek.

A tartós hőség miatt csütörtökre és péntekre az egész országra piros, legmagasabb szintű figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Ilyen melegben a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy otthon maradsz a hűvös szobában és olvasod az Újbuda Közösségi Portált és a legfrissebb híreket, vagy kommentelsz oldalunkra. 🙂

MTI/ATV