Vajon hol lesz az országzászló?

Szeretnék további friss híreket kapni!

Mégsem a Petőfi híd budai hídfőjénél, a jelenleg a Zöld  Pardon szórakozóhelynek teret adó parkban áll majd az országzászló; Újbuda polgármestere egy helyi közvélemény-kutatás után úgy döntött, máshol keresnek méltó helyet az emlékműnek.


Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester kabinetfőnöke, Nagy Tamás pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy az önkormányzat csaknem 20 ezer kerületi polgár véleményét kérte ki telefonon az ügyben.  Elmondta, a válaszadók többsége más helyszínen, így például a Gellért-hegyen vagy a Kosztolányi Dezső téri Feneketlen-tónál tudná elképzelni az országzászlót.
Hoffmann Tamás tiszteletben tartja az újbudaiak véleményét, ezért egy munkacsoportot kért fel arra, hogy az ősz végéig dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges helyszínekre - mondta Nagy Tamás. Hozzátette: a bizottság feladata lesz azt is, hogy a felmerülő kerületi, fővárosi vagy más tulajdonban álló helyszínek "gazdáival" tárgyalásokon egyeztessék az elképzeléseket.

A kabinetvezető közölte azt is: Újbuda önkormányzata döntése változatlan a Zöld Pardonnal és a Café del Rióval kapcsolatban, ez azt jelenti, hogy a két szórakozóhelynek október végén be kell zárnia. Utalt arra, hogy a kerületi képviselő-testület azért döntött így, mert az önkormányzathoz az elmúlt években rengeteg panasz érkezett, leginkább a zaj, illetve a környező utcákban eldobált szemét miatt.

MTI


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.