Újabb körgyűrű Budapest mentén

Szeretnék további friss híreket kapni!

Összesen csaknem 7 ezer milliárd forintot költene a Népszabadság információja szerint a kormány a magyar úthálózat fejlesztésére.A lap szombati számában azt írja, hogy újabb gyűrűt kaphat Budapest: a kormány nemcsak az M0-st fejezné be, de egy másik elkerülőt is építene a főváros körül.

A közúthálózat 2027-ig több száz kilométer autóúttal és főúttal bővülhet, ha sikerül előteremteni erre úgy háromezermilliárdot. A jelentősebb beruházások többsége csak a ködös jövőben valósulhat meg – újabb négyezermilliárdért - írja a lap.

A kormány határozatából kimaradt, a lap azonban úgy tudja: a 2027-ig tervbe vett beruházások megvalósításának költsége meghaladná a 2900 milliárd forintot. Mivel az útépítők első számláinak kifizetése 2014-től lenne esedékes, mindez évente úgy 200–210 milliárd forint elköltését feltételezi a gyorsforgalmi utakon a program lezárásáig. Ha pedig ez valahogy összejönne, szakértői szinten a tervnek van egy következő, 2040-ig előremutató fejezete is. Ennek programmá emelésével a döntéshozók 13 évre további mintegy négyezermilliárd forint felhasználását vennék tervbe.

HVG

Várjuk a TE véleményedet is, szólj hozzá.


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.