Sem ZP, sem Rió, sem Országzászló

Szeretnék további friss híreket kapni!

A polgármester a kerületiek többségének álláspontját és érdekeit képviseli.
Közel 8500-an válaszoltak azokra a kérdésekre, amelyeket az újbudai önkormányzat által kezdeményezett telefonos közvélemény-kutatáson tettek fel a ZP és a Rio szórakozóhelyek bezárásával kapcsolatban. Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a legfontosabbnak azt tartja, hogy a lakosság véleményét is kikérjék.

Bár az országos médiában mindenki a ZP védelmére kelt, Hoffmann Tamás polgármester azoknak a véleményét is meg akarja hallani, akik Újbudán valóban érintettek a zaj vagy egyes helytelenül szórakozó egyének viselkedése kapcsán.

A közvélemény-kutatás eredményei igazolták a Képviselő-testület áprilisban hozott döntését, hiszen közel 10%-kal dőlt el a mérleg azok javára, akik a bezárást támogatják. A megkérdezettek többsége viszont szeretné, ha lennének ilyen típusú szórakozóhelyek a kerületben, ezért az Önkormányzat segíti a tulajdonosokat egy új helyszín keresésében.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere korábbi sajtóközleményében kijelentette, hogy nem az Országzászló állítása miatt döntött úgy a képviselő-testület, hogy az idény végén nem működhet tovább a két hely. A közvélemény nem is támogatja jelentős mértékben az Országzászló állításának gondolatát. A megkérdezettek 34 százaléka inkább színházat vagy kiállítóhelyet, 31 százaléka közparkot látna jövőre a két szórakozóhely helyén. A polgármester hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy a kerületi emberek véleményét is megismerhesse, hiszen az ő érdekeiket szeretné képviselni.

MTI

 


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.