Nyári hajápolás

Szeretnék további friss híreket kapni!

A nő (egyik) éke a haj. Számos káros hatás éri hajunkat a nyári időszakban. A magas Uv sugárzás, a sós tengervíz, a klóros strandvíz mind roncsolják hajszálainkat. Lássuk, mit tehetünk hajunk fényének és egészségének megőrzéséért?

Amennyiben megtehetjük sapkával, kalappal, kendővel - kapható sok jópofa, divatos fejrevaló, ami jó kiegészítője lehet ruházatunknak -, vagy egyszerűen csak minél gyakoribb árnyékban-tartózkodással óvjuk hajunkat az erős napfénytől!

Használjunk speciális olajat, amelynek hatóanyagai körbeveszik a hajszálat, megtartva ezzel nedvességtartalmát védik az erős sugaraktól.

Strandolás után mindig mossuk meg a hajunkat lágy samponnal, hogy a hajszerkezetet roncsoló anyagok távozzanak belőle. Hajmosást követően nagyon egészséges, ha nem hajszárítót használunk, hanem egyszerűen csak hagyjuk, hogy a kellemes meleg hőmérséklet, a lágy nyári szellő megszárítsa hajunkat.

Jó, ha kifejezetten nyári hajápolókat használunk, ezek általában UV-szűrővel ellátottak, így máris megtettük az első lépést a védelem érdekében. Rendszeresen alkalmazzunk hajpakolást, és nem árt, ha a kondicionáló sem hiányzik a fürdőszobapolcról.

A hajvégeket ápolhatjuk hajvégápolóval, de érdemes akár havonta felkeresni fodrászunkat is, hogy levágja a töredezett hajvégeket.

Nem könnyű feladat, de ha mutatós, szép, egészséges hajat szeretnénk, áldozni kell érte nemcsak pénzt, de energiát és időt is.


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.