Mire ügyelj mosogatógép vásárláskor!

Szeretnék további friss híreket kapni!

Ha azt hitted, hogy a mosógép a háztartásod legjobb eszköze, nyugodtan felírhatod mellé a mosogatógépet is. A jó társ megtalálásához azonban itt sem árt, ha néhány dologra figyelsz. Érdemes pénzt költeni egy korszerű készülékre, mert hosszabb távon nemcsak időt, de vizet és energiát is spórolhatsz. Mielőtt belelendülnél a vásárlásba, válaszd ki a berendezés helyét, döntsd el, hogy szeretnéd-e beépíteni vagy szabadon álljon a konyhában.

El akarod-e teljesen tüntetni vagy csak egy részét, esetleg egyáltalán nem számít, hogy beolvad-e a konyhabútorba. Ma már a legtöbb gyártó gépét úgy el tudod tűntetni, hogy amíg ki nem nyitod, nem is látszik, hogy a bútorba be van szerelve.

Fontos, hogy az ideális méretet válaszd ki: azért mert azt hiszed elég egy kisebb terítékszámú, még nem biztos, hogy valóban elegendő lesz a hétköznapokra. A terítékek optimális száma a duplája a családtagokénak.

Lényeges, hogy milyen a készülék energia-, tisztítási és szárítási hatékonyságának mutatói. Ezt általában A-tól G-ig nyomtatott betűkkel jelzik a forgalmazók. Az ár különbségek miatt nem biztos, hogy érdemes rosszabb energiaosztályba tartozó gépet venni, mert néhány hónapon belül amit megspóroltál az eredeti áron, azt villanyszámlába be kell fizetned.

A használati utasítást mindig olvasd el figyelmesen, és bár sokszor javasolják, hogy a mosogatógép beszerelését bízd szakemberre, nem bonyolultabb feladat mint egy mosógép első beállítása.

Jó ha tudod:

Egyes készülékekben úgynevezett súlyautomatika működik, ahol egy speciális műszer érzékeli a behelyezett edények súlyát, így takarékoskodhat a vízzel.

A tökéletes biztonság érdékében néhány készülékben vízstop működik, amely segít megakadályozni a túlcsordulást. Mielőtt kifolyna, egy szelep elzárja a beáramló víz útját.

pink.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.