Július végén átadják a buszsávot

Július végén adják át a régi Budaörsi úton létesülő buszsávot, a mintegy 800 méteres szakaszon sávszélesítéssel oldják meg az új sáv kialakítását. A Régi Budaörsi úton, a Virágpiac és a Gazdagréti út között megvalósuló buszsáv 255 millió forintba kerül, ennek 85 százalékát Európai Uniós támogatásból fedezi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A projekt keretében 790 méter hosszan szélesítik ki az utat és megújulnak az ezen a szakaszon érintett közművek is. A buszsáv létesítése miatt két helyen a meglévő kerékpárút nyomvonalát is kiigazítják, valamint egy autóbuszmegálló is megújul a munkák során.

A projekt során felújítják a meglévő útpályát, továbbá kamerarendszer is kiépül az etapon: 2 helyen 1-1 kamerapár figyeli majd a buszsáv forgalmát. A munkálatok során nem korlátozzák a közúti forgalmat a buszok új sávon haladhatnak majd.

A közlekedési központ szerint a buszfolyosó kialakításával csökkenek a csúcsidőben tapasztalt torlódások, az önálló buszsáv kiépítésével a menetidő rövidebb, a tömegközlekedés pedig kiszámíthatóbb lesz. A fejlesztés előnyeit nem csak az erre közlekedő 40-es, 240-es és 240E jelzésű autóbuszokat naponta igénybe vevő 19 ezer utas érzékeli majd, de előnyt jelent a személyautóval közlekedők számára is. A projekt kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft., a munkák befejezésének határideje 2011.július 31- tájékoztat a BKK.

Július 14. és 16., illetve július 20. és 22. között aszfaltozási munkákat végeznek a területen, emiatt több alkalommal időszakosan forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárásra lehet számítani.

Újbuda Önkormányzat