Hajból készült szemüveg?

Szeretnék további friss híreket kapni!

Egy fiatal, brit terveződuó napszemüveg-kollekciót készít emberi hajból. Hát mindenre gondoltam, de erre nem. Ha nem tudnánk, ránézésre egész biztosan nem mondanánk meg az Azusa Murakami és Alexander Groves alkotta Studio Swin napszemüvegeiről, hogy fő alapanyaguk emberi haj.

Pedig a szemüvegkeretek készítéséhez ezen kívül csupán növényi gyantát használnak, kötőanyag gyanánt. A keretbe ezután „rendes", UV-szűrővel ellátott napszemüveg-lencsék kerülnek.

A dizájnerduó londoni fodrászatokból szerzi be a levágott hajat, ami egyébként hulladékként végezné. A gyártás során semmiféle káros anyag nem szabadul fel, ha pedig úgy alakul, hogy a keret szemétre kerül, 100 százalékban környezetbarát módon bomlik le.

A különleges napszemüveg-kollekció a Brit Királyi Képzőművészeti Egyetem végzőseinek kiállításán mutatkozott be néhány napja. Egyelőre nem tudni, hogy a termék valamikor kereskedelmi forgalomba kerülhet-e és ha igen, mennyibe kerül majd.

A tervezők szeretnék továbbfejleszteni ötletüket: jelenleg azzal kísérleteznek, hogy milyen más tárgyakat lehetne még készíteni az emberi haj-növényi gyanta keverékből.

forrás: nlcafe.hu

 

Nem cuki? 🙂Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.