Drogok által veszélyeztetett társadalom

Szeretnék további friss híreket kapni!

Minden egyes percben átlagosan 5 iskoláskorú gyermek kezd el kísérletezni illegális kábítószerekkel. Ez a riasztó jel is mutatja, hogy mennyire elterjedt a kábítószer-fogyasztás a fiatalok körében. Felmérések szerint a magyar fiatalok 20-30 %-a próbálja ki a drogokat felnőtté válása előtt, ám kevésbé optimista felmérések szerint ez az arány akár 50-70% is lehet.

A statisztikai számok nem mondanak sokat, hiszen egy kalap alá veszik a marihuánát, a kemény drogokat és a zacskózó szipósokat is. E vészesen terjedő járványnak a leküzdésére a Szcientológia Egyház finanszírozza a világ legnagyobb nem kormányzati drogellenes információs és megelőzési kampányát.
Mára hitelt érdemlően bebizonyosodott, hogy amikor a fiatalokat tájékoztatjuk a drogokkal kapcsolatos igazságról – tényszerű információval arról, hogy mik a drogok, és milyen hatást fejtenek ki –, akkor a droghasználat ennek arányában csökken. Statisztikai felmérések alapján a Drogmentes Világért kampány eddig világszinten kb. 500 000 fiatalnál akadályozta meg az alkalmi droghasználatot, sőt, még annál rosszabb dolgokat is.
Ennél azonban még sokkal többet kell tenni. Ezért a Szcientológia Egyház elérhetővé teszi kiadványait azonos célú drogellenes szövetségeknek, kormányszerveknek, civil csoportoknak és iskoláknak. Ezek közé az anyagok közé tartozik Az igazság a drogokról sorozat 13 felvilágosító füzete, amelyek a legelterjedtebb kábítószerekről tartalmaznak információkat egyszerű formában, hogy a fiatalokat felvilágosítsák a kábítószerek tényleges hatásairól.
A drogellenes kampány Magyarországon is működik a Drogmentes Maraton formájában, mely mára Magyarország legnagyobb drogellenes mozgalmává nőtte ki magát. A mozgalom tagjai rendszeresen szerveznek Az igazság a drogokról füzetosztást az ország különböző pontjain. A hétfői nap folyamán Budapesten a XI. kerületben több mint 1000 drogfelvilágosító füzetet osztottak ki, hogy ezzel is felhívják az emberek figyelmét a drogok veszélyeire.
A Drogmentes Világ kampány összességében hatalmas előrelépést jelent egy olyan generáció felnevelése felé, amelyet nem sújtanak a kábítószerezés káros hatásai. „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!” – L. Ron Hubbard
www.drogmentes.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.