A legolcsóbb kozmetikumok a legjobbak

Szeretnék további friss híreket kapni!

Tévedés azt hinni, hogy a legdrágább kozmetikumok feltétlenül a legjobbak is. Elképzelhető, hogy feleslegesen dobunk ki vagyonokat márkás ránctalanítókra? A Nagy-Britanniában tízből négy 50 évesnél idősebb nő az olcsóbb kategóriájú kozmetikumokra esküszik. A pénztárcakímélő kedvencek listájának élén egy sima, vazelines ajakbalzsamot találunk, mely mindössze 1 fontba kerül.

A második a Neutrogena 3,77 fontos kézkréme, míg a harmadik pedig az E45 nevű, patikákban kapható arclemosó, melynek ára 4,50 font.
Alice Hart-Davis szépségipari szakíró szerint a kutatás eredményei hűen tükrözik a valóságot.

A szakember úgy véli, hogy az 50 fölötti nők egy része ugyan álmodozik arról, hogy drágább termékeket is kipróbáljon, az anyagi körülményeik azonban rákényszerítik őket arra, hogy a jól bevált, olcsó kozmetikumokat vásárolják meg. Mindemellett tény az is, hogy ezt a korosztályt kevésbé befolyásolják a kecsegtető reklámok, ők inkább a saját tapasztalataikban bíznak, és egyszerű, de valóban megbízható termékeket keresnek. Azért ebben lehet valami igazság, gondoljunk csak régi kedvencünkre, a WU2 samponra…

A válaszadók közel fele bevallotta, hogy több időt tölt szépségápolással, mint huszonéves korában, mivel érzékeli azt a társadalmi nyomást, ami arra kényszeríti, hogy minél fiatalosabbnak látsszon. A döntő többség hajfestéssel és ránctalanító krémek használatával igyekszik dacolni az évek múlásával.

NLCafé


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.


Ez is érdekes lehet: