Okostelefon kell a magyaroknak

Szeretnék további friss híreket kapni!

Az év első három hónapjában 600 ezer mobiltelefont adtak el Magyarországon az IDC piackutató cég adatai szerint, ezek közel 40 százaléka már okostelefon volt. Január-március között több mint 220 ezer okosmobilt szállítottak le, ez 40 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

A rendkívül dinamikus fejlődésben komoly szerepet játszik, hogy a mobilszolgáltatók erőteljes kommunikációs kampányokkal, kedvezményekkel, részletfizetési konstrukciókkal próbálják meg okostelefon-vásárlásra rávenni az ügyfeleket, amelyek mellé nagyobb eséllyel tudnak adatcsomagokat is értékesíteni – olvasható a HWSW beszámolójában. A T-Mobile, a Telenor és a Vodafone kommunikációjában is hangsúlyos szerepe van az okostelefonoknak, mindhárom cég kínál belépő szintű, középkategóriás és csúcskategóriás modelleket is, a készülékválaszték mondhatni óriási - az eladásokat főleg a középkategóriás modellek húzzák. Az idén várhatóan 1 millió körüli okostelefont adnak majd el itthon, ami azt jelenti, hogy duplázódhat a piac 2010-hez képest.

Az IDC nemzetközi statisztikái szerint a Samsung az első negyedévben átvette a piacvezető pozíciót a Nokiától a mobilok terén, az okostelefonok szegmensében pedig az Apple előzte meg a történelmük legnagyobb válságát élő finneket – derül ki a HWSW összeállításából. Magyarországon a teljes mobilpiacon még vezetett a Nokia az első negyedévben, de az okostelefon szegmensben csak a harmadik helyen állt, a Samsung és a Sony Ericsson mögött.

A tavalyi negyedik negyedévben a teljes magyar okostelefon-piac közel harmadát adta az Apple, miután a Vodafone is felvette kínálatába az iPhone 4-et. Az idei első negyedéves adatok alapján úgy tűnik, aki akart iPhone-t, már megvette, az Apple csak hatodik volt a gyártók rangsorában, az LG és a HTC is megelőzte - utóbbi főleg a szolgáltatókkal ápolt jó viszonynak köszönheti ezt.

 

mmonline.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.