Már nem lehet zenélni az aluljárókban

Szeretnék további friss híreket kapni!

Mától már nem lehet zenélni vagy szórólapokat osztani a budapesti tereken, parkokban és aluljárókban. Mától büntetnek, nem lehet zenélni vagy szórólapot osztani a fővárosi utcákon engedély nélkül. Egyelőre azonban nem ad ki közterület-használati hozzájárulást a fővárosi önkormányzat azoknak, akik budapesti aluljárókban akarnak utcazenélni vagy szórólapot osztani. Az első kérvények a napokban érkeztek meg a városházára.

„A zene az akusztikai körülmények miatt túl hangos”

A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottságának szerdai ülésén elhangzott: a városvezetés azt kéri, hogy a testület ne adjon engedélyt az aluljárókra. Az indoklás szerint a szórólapozás általában szemeteléssel jár, a zene pedig az akusztikai körülmények miatt túl hangos.

A Fővárosi Közgyűlés április 27-én döntött arról, hogy engedélyköteles lesz a szórólapozás és az utcai zenélés. Az erről szóló rendelet a közterület-használati tarifákat is szabályozza, azonban mindkét esetben lehetőség van a díj "korlátlan mértékű" csökkentésére.

A szórólaposztás négy besorolási kategóriától függően minimum 3000, maximum 9100 forint négyzetméterenként havonta, míg az utcazenélés napi díja egy négyzetméterre 160 és 230 forint között van.

hirado.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.