Kerékpárutak és állapotuk

Szeretnék további friss híreket kapni!

Újbudát csaknem 30 km-es kerékpárút-hálózat szövi át, ami igen jó arány más fővárosi kerületekhez viszonyítva. Szükség is van az utak kialakítására, hiszen egyre többen választják a kerékpárt, mint olcsó, viszonylag gyors, többé-kevésbé akadálymentes és nem utolsó sorban környezetkímélő közlekedési formát.

Mennyiségileg igen jó az utak kiépítettsége Nagytétényben és Budafokon is. Az évek során azonban elkerülhetetlen az amortizáció, a kerékpárutak is romlásnak indulnak. A karbantartás ugyanolyan fontos, mint a kiépítés. Erre is fontos lenne áldozni, nemcsak a létrehozásra.

Személyes tapasztalatom például, hogy a XXII. kerületben, a Duna mellett húzódó útszakaszon több javítanivaló is akad. Először is az utak szélein már fel-feljön a lerakott kő, ezzel megnövelve a balesetveszély kockázatát. A másik problémát a kiterebélyesedett növényzet okozza, amely néhol jócskán belóg az út területére, szűkítve ezzel azt az amúgy is keskeny sávot, ahol a kétirányú forgalom közlekedik, és megnehezítve a látási viszonyokat. Elég veszélyes, mert néhány ponton nem lehet rendesen belátni az utat. Feltételezem, hogy ezen problémákra való odafigyelés és a karbantartás a tulajdonos feladata. Mindenesetre csak óvatosan tekerjetek!

Módosítva: 2011.06.22.


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.