Keddtől lezárják a metró egy szakaszát

Korábban azért halasztották el a vágányzár életbe léptetését, mert a bevásárló- és irodaközpont építője nem tudta biztosítani a biztonságos közlekedés feltételeit. Keddtől zárják le a 3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közti szakaszát, amit már június 16-án is terveztek, de végül bizonytalan időre elnapoltak.

Miután a bevásárlóközpont építője teljesítette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. felé a megállapodásban vállalt kötelezettségeit és pótolta a forgalomtechnikai, forgalombiztonsági hiányosságokat, megkezdődhet a 3-as metró Kőbánya-Kispesti végállomásának és a csatlakozó gyalogos felüljárók átépítése – áll a BKK közleményében.

A munkálatok várhatóan augusztus 24-ig tartanak majd. Ebben az időszakban az utasok a BKV és a VOLÁNBUSZ meghosszabbított útvonalú autóbuszjárataival utazhatnak ezen a szakaszon, így nem kényszerülnek többlet átszállásra. A jegyek érvényessége a rendkívüli forgalmi rendhez igazodik. A BKK és a BKV az utasok szíves türelmét és megértését kéri.

A BKV – a 93-as és a 148-as kivételével – Határ útig közlekedteti valamennyi Kőbánya-Kispestig közlekedő autóbuszjáratát (azaz a 85-ös, 85E, 98-as, 98E, 136E, 182-es, 184-es, 193E, 200E, 201E, 202E, 282E és a 284E járatokat), így biztosítva a metró közvetlen elérését. Ez a megoldás az utazással töltött időt is lerövidíti, és kényelmi szempontból is kedvező. A Határ úti csomópontban új, ideiglenes buszvégállomás létesül a korábbi P+R parkoló területén.

A MÁV járatairól való jobb átszállás biztosítása érdekében a 85E, a 201E és a 202E jelzésű buszok ideiglenesen mindkét irányban megállnak a Sibrik Miklós úti felüljáró északi oldalán, a 68-as és a 151-es autóbusz megállójában. A 98E, a 193E és 200E jelzésű járatok oda-vissza a gyorsforgalmi úton közlekednek, ezért Kőbánya-Kispesten nem állnak meg; ezekkel a Határ útig lehet utazni, illetve ott lehet ezekre felszállni. Szintén nem érinti Kőbánya-Kispestet az Üllői úton közlekedő 136E járat, amely azonban ideiglenesen megáll Kispesten, a Kossuth térnél.

A Liszt Ferenc repülőtér a Határ úttól induló 200E jelzésű autóbusszal közelíthető meg. Ez a járat Kőbánya-Kispestet nem érinti, így onnan csak átszállással, a 98-as, a 282E vagy 284E jelzésű járatokkal, a Felsőcsatári útig utazva lehet elérni a reptérre tartó 200E buszokat.

Hetiválasz