Eltörölték a 2 hetes várólistát .hu domaineknél

Szeretnék további friss híreket kapni!

2011. június 1- től végre megszüntették a .hu domain neveknél a 14 napos várólistát, ami mindenkinek annyi fejfájást okozott. Személy szerint teljesen felesleges volt ez a szabályozás, de végre rájöttek a döntéshozók, hogy ennek bizony nincs értelme.

Mindenki fellélegezhet, mostantól 1-2 napon belül elbírálják .hu igényünket. Amennyiben minden rendben van, akkor 8 napon belül már miénk is a kiválasztott .hu webcím. Hát most szólj hozzá... itt!

Íme az Internet Szolgáltatók Tanácsa által közzétett írás:

2011. június 1-től módosul a .hu Domainregisztrációs Szabályzat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős Államtitkársága Nyitrai Zsolt államtitkár vezetésével egyeztetéseket kezdeményezett a .hu legfelső szintű domain alatti regisztráció felügyeletét ellátó Internet Szolgáltatók Tanácsával annak érdekében, hogy a magyar domain-regisztráció két hetes átfutási ideje radikálisan rövidüljön le.

2011. június 1-től nem kell előzetesen 14 napig várakozni az igényeknek, hogy nem nyújt-e valaki be panaszt az igényléssel szemben. A szabályos igények 1-2 munkanapon belül bejegyzett feltételes használatba kerülnek, azaz műszakilag már használhatók lesznek, de jogilag még nem kerülnek delegálásra. A megváltoztatott rendszer az esetleges jogsértő igények kiszűrését továbbra is biztosítja azzal, hogy a korábbi előzetes várólista helyett az igényelt domain feltételes használatba adását követő 8 napon belül az igényléssel szemben panasszal lehet élni. A 8 nap alatt az igények nyilvános listán kihirdetésre kerülnek, így bárki ellenőrizheti a tervezett delegálásokat. Ha 8 nap alatt panasz jelzésére nem kerül sor, akkor a domain automatikusan delegálásra kerül és ezt követően már csak a Regisztrációs Döntnök előtt, vagy bírói úton lehet vitatni.

Ha a teljes szabályzatot is elolvasod, akkor azt ezen a linken teheted meg.

 


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.