Elszállították a bombát Kelenhegyi útról

Az újbudai Kelenhegyi úton talált bombát elszállították, a környék veszélyeztetettsége tehát megszűnt, és el is kezdték a kitelepített lakókat visszaszállítani lakásaikba.

Az előzményeket illetően: 27 házat kellett kiüríteni a bomba miatt a Kelenhegyi út 33. szám alatt. A bombát az épület udvarán végzett földmunkálatok során találták. A környéket 150 méteres körzetben lezárták, és a kitelepített lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskolába szállították a Bartók Béla útra.

Az iskolába látogatott Hoffmann Tamás polgármester, hogy érdeklődjön a részletekről és a kitelepítettek átmeneti lakhatási körülményeiről. A Kelenhegyi úton lakók elmondták, hogy nem történt semmilyen személyi sérülés, valamint ételt, italt biztosítottak számukra. A polgármester külön köszönetét fejezte ki az iskola igazgatójának, aki már akkor vállalta, hogy a délutáni és éjszakai elszállásolást is megoldják annak ellenére, hogy 17 órakor tanévzáró ünnepséget tartanak. Erre azonban szerencsére nem került sor, mert a bombát már 16 óra előtt elszállították.

Újbuda önkormányzat