Az RTL Híradó átáll későbbi sugárzásra

Szeretnék további friss híreket kapni!

Átrendezi az esti műsorokat az RTL Klub, a fél hetes Híradó fél órával később lesz. A hivatalos indoklás szerint a változás oka, hogy a strandolók is láthassák a híreket. Az RTL Klub sávugrása azonban véget vethet a TV2 Tények sikerének.

Az index.hu információi szerint júliusban átstrukturálja programjait az RTL Klub, a Híradó fél hétről hét órára kerül, így minden korábbi és későbbi műsor kezdési ideje is megváltozik. A váltás pontos időpontja nem ismert, valószínűleg a Barátok közt nyári szünetében kezdődhet, azonban a napi szappanopera záró epizódjának utolsó adása „üzleti titok”.

Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója megerősítette a hírt, az okokról úgy nyilatkozott, hogy nyáron a strandokról később érnek haza az emberek, ezért a fél hetes kezdés túl korai ahhoz, hogy minden lehetséges nézőjüket elérjék.

A nyári nézői szokások megváltozásán túl azonban alaposabb indokai is lehetnek a csatornának. Elsősorban az, hogy tavaly júliusban a TV2 Tények átvette a vezetést, a teljes lakosság körében azóta verhetetlen, de a 18-49 évesek körében is csak egy-két hónapban maradt alul a Híradóval szemben. A múlt héten például az ötven legnépszerűbb műsor közül a Tények a 7., az RTL Híradója viszont csak a 22. helyet csípte el a teljes lakosságot tekintve. A 18-49-es korosztályban pedig két nap kivételével minden nap a Tények nyert.

Az RTL Klub Híradója a hírek szerint struktúrájában és műsorvezetői személyében nem fog változni, de a megszokott 25 perc helyett ők is átállnak a 30-35 perces műsoridőre, ahogy azt a TV2 Tények teszi jó néhány hónapja.

hirszerzo.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.