3 mrd az önkormányzatoknak

Szeretnék további friss híreket kapni!

Az önkormányzatok komoly működési nehézségekkel küzdenek, azonban a Belügyminisztérium a költségvetése adta keretein belül kezeli azok fejlesztési igényeit, támogatását – hangsúlyozta Tállai András az önkormányzati pályázatokkal kapcsolatban tartott fővárosi sajtótájékoztatóján.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta, a mai napig közel 3,4 milliárd forintot fizettek ki a három pályázatra jelentkezőknek. A vis maior pályázatokat nyolc ütemben bírálták el, ami alapján összesen 2 milliárd 455 millió forint támogatásban részesült 354 település. Az Európai Unió Önerő alap keretében a fejlesztéseikhez szükséges önerő kiegészítésére pályázhatnak az önkormányzatok, ennek a kerete 10,6 milliárd forint. Az eddigi két ütemben mintegy 50 pályázat volt sikeres; a kifizetés összege 758 millió forint.

A 2011-ben induló új céltámogatási pályázat az egészségügyi ágazat műszerbeszerzéseit támogatja. Az első ütem döntése alapján 11 önkormányzat összesen 183 millió 918 ezer forint összegben részesült. A nyertesek között megyénkbeli települések is vannak, de hogy pontosan melyik pályázaton mennyit nyertek, azt egyelőre nem tudni. Az önkormányzatok ugyanis még nem kapták meg a hivatalos értesítést, a Belügyminisztérium pedig a jövő héten adja közre a részletes adatokat. Annyit megtudtunk, hogy a céltámogatási pályázaton Miskolc és Sátoraljaújhely is nyert.

mon.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.