Kelensuli kártya: összefogtak Újbudán

Szeretnék további friss híreket kapni!

Újbudán a szülők hívták életre a Kelensuli kártyát, ami egyre népszerűbb. Különböző intézmények vásárláson keresztül történő anyagi támogatása nem teljesen új keletű, a kelenvölgyi szülők a Waldorf iskolák példáján felbuzdulva vágtak neki a rendszer kiépítésének. Az Iskolánkért-Gyermekeinkért Alapítvány munkatársa, Rechnitzer Judit szerint a kezdeményezéssel minden szereplő jól jár.

A rendszer három fő pillérre épül, melynek egyik legfontosabb eleme a Kelensuli kártya elfogadók köre. A környékbeli üzleteknek és vállalkozásoknak - többnyire a szülői munkaközösség tagjainak - azért előnyös a megállapodás, mert az iskola révén nemcsak reklámlehetőséghez, de egy lojális vendégkörhöz is jutnak. A népszerűsítésért cserébe minden egyes vásárlás után az ár 3-10 százalékát átutalják az iskola alapítványának.

A kártyabirtokosok körébe pedagógusok, iskolai dolgozók és a szülők tartoznak, amely komoly vásárlóerőt jelenthet, hiszen az iskolába 400 gyermek jár. A rendszer harmadik szereplője, az iskola alapítványa szintén nyertesként kerül ki az akcióból, hiszen szabadon felhasználható forrásokhoz jut.

Az iskola igazgatója Helfensteinné Nagy Valéria elmondta, az elkötelezett szülői közösség már számtalan iskolát érintő ügyben bizonyította segítőszándékát, de legújabb akciójuk eddigi tapasztalatai is bizakodásra adnak okot. Az első, bevezető félévben 60 ezer forintot sikerült összegyűjteniük, az összeg pedig feltehetően csak növekedni fog.
Van jövője a Kelensuli kártyának

Az elfogadóhelyek sorában többek között virágüzletet, könyvárust, ajándék-, és borboltot találhatunk, de szolgáltatók, oktatási cégek, és adótanácsadók is akadnak a listán. A kezdeményezést támogató helyi képviselő, Endrődy József szerint a kártyarendszernek van jövője, amit az egyre sokasodó érdeklődő is jól mutat. .

Csupa olyan céget kell bevonni, amely a mindennapi élethez szükséges termékeket és szolgáltatásokat kínál - tette hozzá a képviselő. Csendes Györgyi, a Szülői Munkaközösség vezetője arról számolt be, a Kelensuli kártya saját honlapján minden információ megtalálható, a szülőket pedig hírleveleken keresztül tájékoztatják az aktualitásokról. Az iskolát támogató plasztik kártya egyébként ingyenesen igényelhető.

Mon.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.