Elhunyt Mádl Ferenc

Szeretnék további friss híreket kapni!

Schmitt Pál csendes tiszteletadással emlékezik a volt köztársasági elnökre a Köztársasági Elnöki Hivatal előtt. Schmitt Pál államfő csendes tiszteletadást tart vasárnap este hat órakor Mádl Ferencnek a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) előtt elhelyezett fényképénél - közölte a KEH társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője.

Schmitt Pál mély fájdalommal értesült a volt államfő haláláról, és még a mai napon személyesen részvétét nyilvánítja a családnak - közölte Kiss Norbert.

A hivatalvezető tájékoztatása szerint a helyszínen Schmitt Pál ír be elsőként a volt államfő részvétnyilvánító könyvébe. Csendes megemlékezésre vasárnap este kilenc óráig és hétfőn reggel nyolctól ugyancsak este kilenc óráig van lehetőség a Köztársasági Elnöki Hivatal előtt.

Az MTI tudósítója vasárnap délután a budai Várban azt látta, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal épületének bejárata fölé a nemzetiszínű zászló mellett kitűzték a gyászlobogót is. A budavári sikló oldalánál lévő bejárat előtt a volt köztársasági elnök gyászkeretes fényképét tették ki egy asztalra, mellette két gyertyát, a nemzeti lobogót és egy csokor virágot helyeztek el. A megemlékezés helyszínén katonák állnak díszőrséget. A Sándor-palota előtt több tucatnyian gyűltek össze, köztük külföldi turisták is.

hirado.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.