Szégyenkeznek a kutak

Szeretnék további friss híreket kapni!

Az árakat azonban mostantól nehezebb lesz követni az interneten. A legnagyobb cégek hivatalosan már nem adják ki az ugyanis áraikat a holtankoljak.hu honlapnak, amelyik évek óta gyűjti az adatokat - hangzott el szerdán az RTL Híradóban.

1500 benzinkút árait gyűjtik és teszik közzé a honlapon, amelyen naponta 15 ezren keresik az árakat. A weboldal szerint 10 fillér híján, a valóságban azonban pontosan 400 forint: ennyit kell a benzinért fizetni egy M3-as autópálya mentén lévő kútnál. Természetesen a jó hírű MOL-ról van szó, bár ezt nem mondják ki így direktbe, de én bevállalom.

Vultur Csaba úgy tudja: ezek a kutak körlevelet kaptak a cégek vezetőségétől, hogy az árverseny miatt nem adhatják ki áraikat. Pedig a Gazdasági Versenyhivatal szerint jók a hasonló honlapok. Gondolovics Katalin, a GVH szóvivője azt mondta: az összehasonlító tartalmú honlapok a fogyasztók tudatos döntését támogatják, de fontos elvárás ilyen esetben, hogy valós információkkal tájékoztassák a fogyasztót.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint kötelezni senkit nem lehet az adatszolgáltatásra. Fülöp Zsuzsa, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője azt mondta: olyan jogszabályi előírás, amely arra kötelezné a cégeket, hogy ilyen jellegű honlapok számára adatokat szolgáltassanak, ilyen jelen pillanatban nincsen.
[right][size=8]hir24.hu[/size] [/right]

[size=12]Neked mi a véleményed a hatalmas benzinárakról? [/size]

[[b]Beküldte Admin[/b]]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.