Mennyit aludjunk?

Szeretnék további friss híreket kapni!

Mind amerikai, mind angol kutatók korábban azt találták, hogy napi 7-8 óránál akár többet, akár kevesebbet alszik a felnőtt ember, annál nagyobb valószínűsége van a szívroham vagy az agyi katasztrófa okozta halálnak. Most Francesco Cappucio vezetésével angol–olasz munkacsoport gyűjtötte össze a világ orvosi szakirodalmából a kérdéssel foglalkozó dolgozatokat.

A kutatók nyolc országban 15 vizsgálat, 474 684 felnőtt adatait értékelték. A csaknem félmillió emberre vonatkozó tanulmány azt bizonyította, hogy a normálisnak vett 7-8 órai alvásnál kevesebbet, 5-6 órányit pihenő nők vagy férfiak egyaránt 48 százalékkal nagyobb valószínűséggel haltak meg szív- és érrendszeri betegségben. Ez a 8-9 órányit, vagy még többet alvók esetében sem volt sokkal jobb, átlag 38 százalék. A sokat alvók szélütéskockázata 35 százalékkal volt több a normális időt alvókénál, a keveset alvók esetében ez nem emelkedett kifejezetten.
A szerzők maguk is hangsúlyozzák, hogy az egyes vizsgálatokban nem ellenőrizték, a résztvevők közül hányan szenvedtek eleve valamilyen szív- és érrendszeri betegségben, illetve nem tudták azt sem, hogy a különböző, ismert kockázati tényezők milyen gyakorisággal fordultak elő.

Ez a vizsgálat is csak arra utal, hogy szívünk védelmében 7-8 órai alvás az optimális.

Szimpatika

[[b]Beküldte Admin[/b]]

[left][img]http://www.ujbudaportal.hu/e107_images/newspost_images/1_1302626466_FaceBo.jpg[/img][/left]

[size=14][color=#ff0000]Nyerj értékes műköröm/ vagy bizsu utalványt 17.000 Ft értékben.[/size] [link=http://www.ujbudaportal.hu/news.php?extend.850]Részletek ITT[/link]
[/color]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.