Megújulva fogadja betegeit a Szent Imre Kórház

Szeretnék további friss híreket kapni!

A 6,8 milliárd forintos projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósult meg, amelynek köszönhetően az egészségügyi központot több mint 14 200 m2 területen modernizálták, és csaknem 9200 m2-rel bővült az épületegyüttes.

Teljesen megújult a Szent Imre Kórház, amely nemcsak Dél-Buda, hanem a környező települések meghatározó egészségügyi intézménye is. A rekonstrukciónak köszönhetően a főváros egyik legmodernebb kórházaként működik, amely minden tekintetben biztosítani tudja az agglomeráció számára is a versenyképes és magas színvonalú ellátást. A projekt keretében felújították az „A” „C” és „R” épületeket, valamint elkészült az új „K” épület is. A kórház érdeme, hogy a munkálatok során az intézmény zavartalanul működött, a három év alatt egyik részlegben sem kellett felfüggeszteni a betegellátást.

A beruházásnak köszönhetően a „C” épület rekonstrukciójával elkészült a Belgyógyászati Mátrix Centrum az angiológiai, kliniko-farmakológiai, kardiológiai, gasztroenteorológiai és neurológiai részlegekkel. A létesítmény tetején mostantól helikopter leszállópálya is a betegek rendelkezésére áll, amely nagymértékben elősegíti a sürgős esetek ellátását. A felújítás eredményeképpen az „A” épületben angiográfiás műtő, speciális intenzív osztály, továbbá irodák is kialakításra kerültek. Az „R” épület felújításával megvalósult a járóbeteg-szakambulancia korszerűsítése, valamint itt található a központi labor, a központi gyógyszertár és az izotóp egység is. A „K” épület megépítésével egy teljesen új Kardiometabolikus és Érrendszeri Centrum is létrejött általános belgyógyászati és kardiológiai rendelőkkel, gasztroenteorológiai, nefrológiai, endokrinológiai és neurológiai egységekkel, ahol ugyancsak a legújabb technológiákat alkalmazzák.

A projekt keretében a fejlesztett területek komplex akadálymentesítése is megvalósult. A beruházásnak köszönhetően mind a négy épületben épületfelügyeleti rendszert telepítettek. Elkészült egy kiszolgáló közlekedési alagút, megtörtént az érintett térség parkosítása, illetve a kórház több részlegén nagy értékű orvostechnikai eszközök beszerzésére is sor került.
[right]
[size=8]sensation360 kommunikációs Kft.[/size][/right]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.