Idén is kinyit a ZP és a Rio

Szeretnék további friss híreket kapni!

Az ismeretes, hogy számos feljelentést és panaszt nyújtottak be a túl zajos szórakozóhelyekre, illetve a hajnalban hazatérő részeg fiatalok is zavarták az ott lakók életét.

A mai napon döntés is született ezekről a helyekről, így az idei évre is megkapták a működési engedélyt, ám a feltételeken szigorítottak.
A képviselők döntése értelmében a szórakozóhelyeket üzemeltető társaságok az alábbi feltételek mellett vehetik birtokba a közterületeket:

- Megemelt, egyenként 22 millió forint bérleti díj fizetése a közterületek használatáért.
- Egyenként 16 millió forintos hozzájárulás fizetése a közrend és köztisztaság emelt szintű biztosításáért, valamint a folyamatos zajszint mérés biztosítása érdekében.
- A szórakozóhelyek betartják a törvény által előírt zajhatár értékeket.
- A szórakozóhelyek 2011. október 31-ig tarthatnak nyitva, november 1-ig kötelességük az eredeti állapot helyreállítása, azaz a meglévő felépítmények bontása és a közterület parkosítása. A közterület rendezését követően az önkormányzat ide országzászlót állít.

A hatályos jogszabályok és a számos Alkotmánybíróság által hozott határozatnak megfelelően az Önkormányzat hatóságként járt el az ügyben, így mérlegelési jogkör nélkül terjesztette a képviselő-testület elé a szórakozóhelyek közterület-használati kérelmeinek elbírálását.

Újbuda Polgármesteri Kabinet, Sajtóosztály


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.