A csokihormon

Szeretnék további friss híreket kapni!

Az Ohio-i Egyetem arra keresi a választ, miért hatnak bizonyos ételek – mint a kávé és a csokoládé – a hangulatunkra. Ahogyan az alkohol és a drogok, ugyanúgy az ételek és a fűszerek is izgathatják vagy nyugtathatják az agyat. Különböző ételek az agynak más-más régióit stimulálják, növelve a dopamin- és a szerotoninszintet, így hozzájárulva jó kedvünkhöz.
Ám az éremnek mindig két oldala van. Bizonyos aminosavak hiánya depresszióhoz vezethet, és bizonyos esetekben őrültséghez is.

"A kávé és csokoládé által kiváltott jó hangulat nem csak a koffeinnek köszönhető, hanem annak a rengeteg dopaminnak is, amely a boldogsághormonok felszabadulását váltja ki az agyban" – mondta Wenk.

Az eufórikus boldogságérzést is az ópiátok okozzák, ezek termelődését pedig képes a csokoládéban kis mennyiségben jelen levő, hatásában a marihuánáéhoz hasonló összetevő is fokozni.
[right][size=8]Virágcenter[/size][/right]

[Beküldte: admin]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.