Te is a workaholic áldozata vagy?

Szeretnék további friss híreket kapni!

A munkakedvelő életvitel nem feltétlenül rossz, illetve nem minden esetben von negatív következményeket maga után az, ha olykor túlórázol, vagy korábban kezded a napot.

[b]A maximalizmus függőséget okozhat[/b]
A munkamánia mögött általában lelki tényezők (kisebbrendűség, megfelelési kényszer, önértékelési zavar, túlzott érzékenység) húzódnak, és ha az illető nem ismeri fel idejében a függőséget, a fizikai tünetek (alvászavar, kimerültség, túlterheltség, gyomorfekély, stressz stb.) hosszútávon lelki problémákat (izoláció, elmagányosodás) eredményezhetnek. A munkaalkoholizmusból nagyon nehéz kigyógyulni, mely az esetek túlnyomó részében csak szakember segítségével, egyéni vagy csoportterápia keretében történhet.

[b]Válts időben életformát![/b]
„Gondold végig céljaidat, és döntsd el, hogy akarsz-e változtatni megszokott életviteleden, illetve a testmozgást napi programként szeretnéd-e beilleszteni a „mai teendők” közé, vagy megelégszel annyival, ha napi fél órát szánsz az egészségedre” - mondja Csont Attila rekreáció - és életmód szakértő.
A helyes táplálkozás kulcsfontosságú a szervezet ideális működéséhez, a minőségi élelmiszerek fogyasztása máris jobb közérzetben nyilvánul meg, sokkal energikusabb leszel, melyet a munkában is kamatoztathatsz. Figyelj arra is, hogy inkább többször egyél, és kevesebbet. Este 7 óra után ne terheld a gyomrodat nehéz ételekkel, ami azért is fontos, mert emésztéskor a hasi zsigerekbe több vér áramlik, így fokozódik a vérkeringés, és nem tudsz jóízűen aludni.

[b]Próbáld ki a Fitwalkot![/b]
„Ha a rendszeres sportolásra szavazol, a táplálkozást is ehhez kell igazítanod” – vélekedik szakértőnk. Mozgás előtt minimum 2 órával már ne egyél, mert ebben az időben az emésztésre fordítja a szervezet az energiát, nem pedig az izmok építésére.
Mielőtt bármely mozgásforma mellett döntesz, mérd fel, milyen fittségi állapotban vagy, és tartsd azt is szem előtt, melyik óratípus áll hozzád legközelebb.
Amennyiben egyszerűen a szabad ég alatt rónád a köröket, ne fogd vissza magad! A futás nagyszerű sport, mert hatékonyan formálja a testet és elűzi a stresszt. Ha azonban ízületkímélőbb edzésre vágynál, a Fitwalk® viszonylag rövid idő alatt nem csupán a felesleges kilóktól szabadít meg, hanem rendkívüli állóképességgel is megjutalmaz.

[[b]Beküldte K.Blanka[/b]]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.